Logistieke cursussen volgen


Aan de slag gegaan in de logistiek, of krijg je een nieuwe functie op de werkvloer? Het afronden van een opleiding in de logistiek is pas de eerste stap. Door het volgen van logistieke cursussen kun je jouw kennis bijspijkeren om nog beter te presteren. Dat maakt Skillmenu voor je mogelijk. 

Werken in de logistiek

Werken in de logistiek betekent dat je helpt het bedrijf op rolletjes te laten lopen. Je draagt zorg voor voorraadbeheer, orders vullen en het ontvangen en controleren van goederen. De meeste werknemers in de logistiek werken in het magazijn van een bedrijf. Je kunt hierbij denken aan een distributiecentrum, groothandel of productiebedrijf. Je draagt de verantwoordelijkheid voor het beheer van de voorraad. Controle, lossen, inventariseren: het is allemaal onderdeel van je logistieke takenpakket. 

Nieuwe functie in de logistiek

Wanneer je in de logistiek werkt, heb je vaak een duidelijk takenpakket. Hier kunnen toch steeds nieuwe taken bijkomen, wanneer er veranderingen zijn in het bedrijf. Of je begint zelf op een iets andere functie die ook om nieuwe vaardigheden vraagt. Het is dan fijn wanneer je gemakkelijk deze nieuwe vaardigheid voor je logistieke functie kunt bijleren. Hier worden verschillende cursussen en trainingen voor aangeboden. 

Cursussen logistiek

Een cursus kost tijd, dat is een feit. Skillmenu maakt het makkelijk voor werknemers in de logistiek om nieuwe vaardigheden te leren. Je leert bij Skillmenu met een app. Op het moment dat het jou uitkomt. Geen cursussen op vaste dagen waarbij je urenlang in een lokaal zit om stof te leren die je toch zo weer bent vergeten. Je krijgt alle informatie via de app, en leert precies wat je wilt leren op het moment dat je het wilt leren. 

Sofskills bijleren

Door het (bij)leren van vaardigheden word je steeds sterker in je werk. Maar de softskills, persoonlijke vaardigheden, bepalen hierbij je succes in dit werk. In softskills staat persoonlijke ontwikkeling centraal. Door de combinatie te maken tussen nieuwe werkgerelateerde vaardigheden zoals zelfkennis, klantcontact en contact met collega’s, haal je écht het maximale uit je werk. 

Volg nu een cursus in de logistiek

Binnen de logistiek zijn er veel verschillende cursussen te volgen. Er is een ruim aanbod aan beschikbare cursussen, wat het moeilijk maakt om te kiezen welke cursus geschikt is. Met Skillmenu kies je de vaardigheid die je bij wilt spijkeren en kan het leren direct beginnen. Je wil bijvoorbeeld je tiltechniek verbeteren om klachten te voorkomen. Of je krijgt te maken met bederfelijke stoffen of gevaarlijke goederen, die op de juiste manier verwerkt moeten worden. Ook is het mogelijk om trainingen te volgen in vaardigheden zoals het verpakken van goederen en het gebruik van specifieke ordersystemen. Skillmenu biedt een breed menu aan vaardigheden om te leren. Met welke cursus begin jij? 


Reviews

‘Wij deden mee aan een pilot van Skillmenu. Hierbij boden we onze medewerkers micro-trainingen aan waarbij ze praktische vaardigheden leerden en onderhielden. Hiermee verdienden ze studiepunten, die ze in konden wisselen voor certificaten. Bovendien combineerden we de micro-trainingen met interne praktijkdagen. Dit zorgde voor een optimaal resultaat. De positieve uitkomst van de pilot heeft ertoe geleid dat Skillmenu niet meer weg te denken is bij ons bedrijf!’

- UTS Verkroost

‘Het gros van ons personeel is praktisch opgeleid, en heeft weinig baat bij grote lappen tekst of lange lesdagen. Met het laagdrempelige Skillmenu kunnen medewerkers eenvoudig hun vakkennis bijhouden en ontwikkelen. Daarnaast geven we ze de kans om aan hun persoonlijke groei te werken met behulp van zelfreflectie. Zo help je je medewerkers verder!’

- De Klok Logistics

‘Kennis en ontwikkeling zijn belangrijke aspecten om de medewerkers te laten groeien in hun vakgebied. Onlangs heb ik kennis mogen maken met het allernieuwste op dit gebied en dat is zeer goed bevallen. Het heet SkillMenu en is een zeer laagdrempelige manier om jezelf of jouw medewerkers kennis- bij te brengen of bij te spijkeren in o.a. het vakgebied logistiek. Behalve dat het laagdrempelig is, is het ook nog eens zeer vriendelijk geprijsd. De geboden opleidingsmogelijkheden zijn makkelijk te volgen op ieder moment en kunnen zowel op de telefoon, tablet als op de computer gedaan worden. Neem een kijkje op de site en sta versteld van de mogelijkheden!’

- De Klok Logistics