HARDSKILLS


Wanneer heb jij lol in je werk? Vaak heeft dat te maken met het gevoel dat je iets toe te voegen hebt. Het is fijn te merken dat je ergens goed in bent, waar een ander iets aan heeft. Je beschikt over alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om je werk goed te kunnen uitvoeren. We hebben het hier over ‘hardskills’.

Hardskills zijn vaardigheden die je nodig hebt om je werk vaktechnisch uit te kunnen voeren. Je kunt hierbij denken aan het kunnen inventariseren van de voorraad, kennis over inkoopprocessen of juridische kennis.

Waarom zijn hardskills belangrijk?

Eigenlijk spreekt het voor zich. Wanneer je in een magazijn werkt, moet je weten hoe de inventarisatie van voorraad werkt. Als je inkoper bent, is het belangrijk te weten hoe een inkoopproces werkt. En als je een team aanstuurt, zul je moeten weten hoe je leiding geeft.

Bepaalde hardskills leer je vanuit een opleiding of op de werkvloer. Maar het kan ook zo zijn dat je een nieuwe functie krijgt of wilt, waarvoor nieuwe vaardigheden nodig zijn. Bovendien zit er altijd ontwikkeling in vakgebieden, waardoor het belangrijk is nieuwe kennis en vaardigheden te blijven leren.

Soms beschik je over voldoende basiskennis om een bepaald beroep uit te voeren, maar zou je toch graag nog iets meer vaardigheden ontwikkelen om er beter in te worden. Ook dan is het belangrijk om je hardskills te trainen.

hardskills

Hoe kun je hardskill verbeteren?

Je kunt je hardskills verbeteren door lange dagen te studeren en in de lesbanken door te brengen. Maar het kan ook anders. Makkelijker. Bij Skillmenu bieden we allerlei korte (micro-)trainingen aan die je helpen jouw hardskills te verbeteren.

Via een app leer je al in 4 tot 8 uur nieuwe vaardigheden. Je krijgt lesstof, beantwoordt vragen en kunt je nieuwe kennis meteen in de praktijk brengen. Klik – Leer – Klaar!

Wat jij wil leren? Dat bepaal je zelf (of in overleg met je HR-manager). Via de app zijn er allerlei thema’s waaruit je kunt kiezen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Kwaliteitsbewaking
  • Logistieke ondersteuning
  • Voorraadbeheer
  • Transportmanagement
  • Financieel management

Hardskill + Softskill = Superskill

Het mooie is dat je via Skillmenu ook kunt werken aan je softskills. Want je kunt jouw goede hardskills pas echt goed laten zien, als je ook bepaalde softskills beheerst.

Dikke tip: combineer je eerste hardskill training met de softskill module Zelfinzicht. Zo krijg je snel kijk op hoe jij de dingen doet en ziet en kun je jouw vakkennis nog beter inzetten!

Reviews

‘Wij deden mee aan een pilot van Skillmenu. Hierbij boden we onze medewerkers micro-trainingen aan waarbij ze praktische vaardigheden leerden en onderhielden. Hiermee verdienden ze studiepunten, die ze in konden wisselen voor certificaten. Bovendien combineerden we de micro-trainingen met interne praktijkdagen. Dit zorgde voor een optimaal resultaat. De positieve uitkomst van de pilot heeft ertoe geleid dat Skillmenu niet meer weg te denken is bij ons bedrijf!’

- UTS Verkroost

‘Het gros van ons personeel is praktisch opgeleid, en heeft weinig baat bij grote lappen tekst of lange lesdagen. Met het laagdrempelige Skillmenu kunnen medewerkers eenvoudig hun vakkennis bijhouden en ontwikkelen. Daarnaast geven we ze de kans om aan hun persoonlijke groei te werken met behulp van zelfreflectie. Zo help je je medewerkers verder!’

- De Klok Logistics

‘Kennis en ontwikkeling zijn belangrijke aspecten om de medewerkers te laten groeien in hun vakgebied. Onlangs heb ik kennis mogen maken met het allernieuwste op dit gebied en dat is zeer goed bevallen. Het heet SkillMenu en is een zeer laagdrempelige manier om jezelf of jouw medewerkers kennis- bij te brengen of bij te spijkeren in o.a. het vakgebied logistiek. Behalve dat het laagdrempelig is, is het ook nog eens zeer vriendelijk geprijsd. De geboden opleidingsmogelijkheden zijn makkelijk te volgen op ieder moment en kunnen zowel op de telefoon, tablet als op de computer gedaan worden. Neem een kijkje op de site en sta versteld van de mogelijkheden!’

- De Klok Logistics