SUBSIDIE


Subsidiemogelijkheden

Met de validering door het NLQF, komen onze microtrainingen in aanmerking voor diverse subsidie regelingen. Zo staat SkillMenu dan in het STAP-scholingsregister en zijn er mogelijkheden vanuit het SOOB Subsidiefonds en Pitstop.

Wat is het STAP-budget?

STAP staat voor ‘Stimulatie Arbeidsmarkt Positie’. De overheid biedt een subsidie het STAP-budget om jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Het STAP-budget is een ruime vergoeding van maximaal €1.000 waarmee jij een training kan volgen om je kennis uit te breiden, jouw persoonlijke ontwikkeling te stimuleren en jouw kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Het is verder volledig gratis!

STAP-budget via Skillmenu

Skillmenu adviseert om jouw training volgens onze methodiek te volgen. Hierdoor ben je flexibel in je leermomenten, kun je vertrouwen op ons kennis rendement en worden je toepassingsopdrachten, als onderdeel van softskill modules, persoonlijk beoordeeld door onze trainers.

Voor wie is het STAP-budget bedoeld?

Het STAP-budget is bedoeld voor iedereen; het maakt niet uit of je nu op zoek bent naar een leuke baan, in loondienst bent, ZZP’er of een eigen onderneming hebt, het STAP-budget helpt je vooruit. De basisvoorwaarde voor het STAP-budget is onder andere dat je ouder moet zijn dan 18 jaar en nog niet de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt hebt.

Hoe ga je van start?

Allereerst kies je een training uit die wij speciaal hebben samengesteld voor de STAP-budget regeling. Vervolgens klik je op de titel van de gekozen training en scroll op die pagina naar één van de knoppen “Aan winkelwagen toevoegen” of “Ga naar afrekenen” en volg het stappenplan. 

SOOB / Pitstop

Werk je meer dan 24 uur per week en draagt jouw bedrijf voor jou af aan SOOB (Check je loonstrook of vraag je werkgever)? Dan kom je in aanmerking voor de ‘pitstop-subsidie’ op jouw trainingen. Je kunt een aanvraag doen via deze pagina van Sectorinstituut Transport & Logistiek: STLWerkt!

Wil je weten hoe het werkt? Na dit korte filmpje weet je het!  


Reviews

‘Wij deden mee aan een pilot van Skillmenu. Hierbij boden we onze medewerkers micro-trainingen aan waarbij ze praktische vaardigheden leerden en onderhielden. Hiermee verdienden ze studiepunten, die ze in konden wisselen voor certificaten. Bovendien combineerden we de micro-trainingen met interne praktijkdagen. Dit zorgde voor een optimaal resultaat. De positieve uitkomst van de pilot heeft ertoe geleid dat Skillmenu niet meer weg te denken is bij ons bedrijf!’

- UTS Verkroost

‘Het gros van ons personeel is praktisch opgeleid, en heeft weinig baat bij grote lappen tekst of lange lesdagen. Met het laagdrempelige Skillmenu kunnen medewerkers eenvoudig hun vakkennis bijhouden en ontwikkelen. Daarnaast geven we ze de kans om aan hun persoonlijke groei te werken met behulp van zelfreflectie. Zo help je je medewerkers verder!’

- De Klok Logistics

‘Kennis en ontwikkeling zijn belangrijke aspecten om de medewerkers te laten groeien in hun vakgebied. Onlangs heb ik kennis mogen maken met het allernieuwste op dit gebied en dat is zeer goed bevallen. Het heet SkillMenu en is een zeer laagdrempelige manier om jezelf of jouw medewerkers kennis- bij te brengen of bij te spijkeren in o.a. het vakgebied logistiek. Behalve dat het laagdrempelig is, is het ook nog eens zeer vriendelijk geprijsd. De geboden opleidingsmogelijkheden zijn makkelijk te volgen op ieder moment en kunnen zowel op de telefoon, tablet als op de computer gedaan worden. Neem een kijkje op de site en sta versteld van de mogelijkheden!’

- De Klok Logistics