Opleidingen logistiek: wat zijn de mogelijkheden?


Werk je in de logistiek, of wil je hier komen werken? Na het volgen van de basisopleiding in logistiek heb je de kennis om een taak uit te voeren in huis. Maar er zijn altijd nieuwe manieren om je te ontwikkelen. Welke opleidingen kun je volgen in de logistiek? En voor wie zijn er in dit vakgebied opleidingen beschikbaar?

Voor wie zijn de opleidingen geschikt?

De betere vraag is: voor wie niet? Opleidingen in de logistiek dragen bij aan de vaardigheden van de krachten op de werkvloer zelf tot werknemers in controlerende of managementfuncties. Skillmenu maakt leren simpel. Voor iedereen. Je leert bij Skillmenu namelijk gemakkelijk via de app. Je kiest een module uit, drukt op start en kunt aan de slag om de nieuwe vaardigheid tot je te nemen. Dit kun je op ieder moment doen, wanneer het jou uitkomt. Aan het einde, zodra je de lessen hebt afgerond, kun je hier bovendien een certificering voor krijgen. 

Werken in de logistiek

Werken in de logistiek betekent vaak werken in het magazijn. Je neemt best wat verantwoordelijkheid op je. Je draagt zorg voor de goederenstroom, voorraadbeheer en het afhandelen van bestellingen. Logistiek medewerkers zijn het hart van vele bedrijven. Je vindt een logistieke afdeling bij onder andere groothandels, distributiebedrijven en bedrijven in bijvoorbeeld productie en transport. 

opleidingen logistiek

Welke opleiding logistiek kun je volgen?

Voordat je in het magazijn aan de slag gaat, is het nodig om de juiste opleidingen in de logistiek gevolgd te hebben. De specifieke plek waar je komt te werken kan daarbij nog om andere vaardigheden vragen. Ook wanneer je al in de logistiek werkt, zijn er bepaalde vaardigheden die erg nuttig zijn voor werknemers om bij te leren. Op de werkvloer vinden ook nog weleens wisselingen plaats. Zo kom je van de ene functie in de ander terecht en kan het nodig zijn nieuwe vaardigheden te leren. 

Sofskills

Veel opleidingen richten zich enkel op het aanleren van nieuwe vaardigheden om direct toe te passen op de werkvloer. Skillmenu biedt deze opleidingen ook aan, maar pakt het net een beetje anders aan. Je leert nog steeds de kennis en vaardigheden die je nodig hebt. Dat wel. Maar wij adviseren altijd om ook een ‘softskill’ bij je opleiding op te nemen. Dit zijn vaardigheden gericht op persoonlijke ontwikkeling die je niet direct nodig hebt om het werk uit te voeren, maar er wel voor zorgen dat het werk je makkelijker afgaat. 

Welke vaardigheden bijleren

Skillmenu biedt veel verschillende opleidingen in de logistiek aan. Een goede tiltechniek leren kan bijvoorbeeld bijdragen aan het verminderen van rugklachten of andere pijnklachten. Ook het zekeren van een lading, omgang met bederfelijke of gevaarlijke goederen en het orderverzamelen kunnen nuttig zijn voor werknemers om (bij) te leren. Zelfs al ben je dus al werkzaam in de logistiek, er zijn altijd nieuwe vaardigheden om bij te spijkeren. 


Reviews

‘Wij deden mee aan een pilot van Skillmenu. Hierbij boden we onze medewerkers micro-trainingen aan waarbij ze praktische vaardigheden leerden en onderhielden. Hiermee verdienden ze studiepunten, die ze in konden wisselen voor certificaten. Bovendien combineerden we de micro-trainingen met interne praktijkdagen. Dit zorgde voor een optimaal resultaat. De positieve uitkomst van de pilot heeft ertoe geleid dat Skillmenu niet meer weg te denken is bij ons bedrijf!’

- UTS Verkroost

‘Het gros van ons personeel is praktisch opgeleid, en heeft weinig baat bij grote lappen tekst of lange lesdagen. Met het laagdrempelige Skillmenu kunnen medewerkers eenvoudig hun vakkennis bijhouden en ontwikkelen. Daarnaast geven we ze de kans om aan hun persoonlijke groei te werken met behulp van zelfreflectie. Zo help je je medewerkers verder!’

- De Klok Logistics

‘Kennis en ontwikkeling zijn belangrijke aspecten om de medewerkers te laten groeien in hun vakgebied. Onlangs heb ik kennis mogen maken met het allernieuwste op dit gebied en dat is zeer goed bevallen. Het heet SkillMenu en is een zeer laagdrempelige manier om jezelf of jouw medewerkers kennis- bij te brengen of bij te spijkeren in o.a. het vakgebied logistiek. Behalve dat het laagdrempelig is, is het ook nog eens zeer vriendelijk geprijsd. De geboden opleidingsmogelijkheden zijn makkelijk te volgen op ieder moment en kunnen zowel op de telefoon, tablet als op de computer gedaan worden. Neem een kijkje op de site en sta versteld van de mogelijkheden!’

- De Klok Logistics