HOE SKILLMENU WERKT


Trainingen volgen met Skillmenu

Leren wanneer het jou uitkomt, zolang of kort als jij zelf wilt. In de pauze, in de trein of ‘s avonds op de bank: het menu van trainingen is altijd voor je beschikbaar. Op die manier hoeft leren niet moeilijk of langdradig te zijn. Door de trainingen van Skillmenu te volgen, ontwikkel je eenvoudig kennis en vaardigheden. Oftewel: jouw skills!

Verschillende skills

Er zijn twee soorten ‘skills’ die je kunt trainen. Hardskills zijn de praktische vaardigheden die je nodig hebt om je werk te kunnen doen. Softskills helpen je bij jouw persoonlijke ontwikkeling. Softskills zijn belangrijk omdat beter en leuker werken begint bij jezelf. Zo leer en groei je sneller!

Van training tot certificering

Trainen doe je bij Skillmenu niet in een klaslokaal of op vaste dagen. Alles gaat via een app. Hierin vind je alle informatie die je nodig hebt om de training mee af te ronden. De lesstof van de training bestaat uit kleine, behapbare stukjes die je oefent door steeds vragen te beantwoorden, net zolang totdat je het beheerst. En dat gaat snel op deze manier!

De app houdt ook bij hoe ver je bent en welke trainingen je hebt afgerond. Zo spaar je ongemerkt blauwe en oranje MC-punten (micro credentials) bij elkaar.

Iedere training die je via Skillmenu afrondt, levert een blauwe of oranje MC-punt op.

  • Hardskill-trainingen (praktische kennis en vaardigheden) leveren 1 blauwe MC-punt op
  • Softskill-trainingen (persoonlijke ontwikkeling) leveren 1 oranje MC-punt op

De studiepunten kan je inwisselen voor een certificaat en later voor een NLQF-diploma*.

Klik, leer, klaar

Alle trainingen zijn ondergebracht in 12 thema’s. Dit zijn thema’s als: operationele logistiek, transportmanagement en communicatie. Je kunt direct kiezen welke training het beste bij je past. De trainingen kun je binnen 4 tot 8 uur doorlopen, zodat je snel hebt geleerd wat je wil leren. En ook alleen dat: dus geen overbodige kennis, tijd en kosten!

Hiermee kan iedereen op zowel operationeel als middenkader niveau snel en gericht zijn kennis en kunde versterken.

De voordelen van leren bij Skillmenu op een rijtje:

  • Toegang tot bijna 100 verschillende trainingen
  • Precies leren wat jij wilt leren
  • Leren op de plaats waar jij wilt
  • Leren wanneer en hoelang jij wilt
  • Micro credentials die je kunt sparen tot een erkend diploma

Subsidiemogelijkheden

Alle studiepunten zijn gekoppeld aan een NLQF-niveau. NLQF is een internationale standaard die duidelijk maakt op welk niveau jij staat. Deze NLQF-certificering maakt het ook mogelijk om subsidie te krijgen bij het volgen van Skillmenu-trainingen.

SOOB
Werk je meer dan 30 uur per week en draagt jouw bedrijf af aan SOOB? Dan kom je in aanmerking voor de ‘pitstop-subsidie’ op jouw trainingen. Je kunt een aanvraag doen via STLWerkt.

STAP (Stimulering ArbeidsmarktPositie)

Met de STAP-subsidie kun je maximaal € 1.000,- aanvragen voor het volgen van een training, cursus of opleiding. De trainingen van Skillmenu komen hiervoor in aanmerking vanaf 1 juli 2022.


Reviews

‘Wij deden mee aan een pilot van Skillmenu. Hierbij boden we onze medewerkers micro-trainingen aan waarbij ze praktische vaardigheden leerden en onderhielden. Hiermee verdienden ze studiepunten, die ze in konden wisselen voor certificaten. Bovendien combineerden we de micro-trainingen met interne praktijkdagen. Dit zorgde voor een optimaal resultaat. De positieve uitkomst van de pilot heeft ertoe geleid dat Skillmenu niet meer weg te denken is bij ons bedrijf!’

- UTS Verkroost

‘Het gros van ons personeel is praktisch opgeleid, en heeft weinig baat bij grote lappen tekst of lange lesdagen. Met het laagdrempelige Skillmenu kunnen medewerkers eenvoudig hun vakkennis bijhouden en ontwikkelen. Daarnaast geven we ze de kans om aan hun persoonlijke groei te werken met behulp van zelfreflectie. Zo help je je medewerkers verder!’

- De Klok Logistics

‘Kennis en ontwikkeling zijn belangrijke aspecten om de medewerkers te laten groeien in hun vakgebied. Onlangs heb ik kennis mogen maken met het allernieuwste op dit gebied en dat is zeer goed bevallen. Het heet SkillMenu en is een zeer laagdrempelige manier om jezelf of jouw medewerkers kennis- bij te brengen of bij te spijkeren in o.a. het vakgebied logistiek. Behalve dat het laagdrempelig is, is het ook nog eens zeer vriendelijk geprijsd. De geboden opleidingsmogelijkheden zijn makkelijk te volgen op ieder moment en kunnen zowel op de telefoon, tablet als op de computer gedaan worden. Neem een kijkje op de site en sta versteld van de mogelijkheden!’

- De Klok Logistics