De menukaart van Skillmenu


De menukaart van Skillmenu

BLOG | 15 juli 2022

We hebben het al eerder gehad over de verschillen tussen hardskills en softskills. Hardskills omvatten de vakinhoudelijke kennis die jij nodig hebt zodat je nog efficiënter en productiever kunt werken. Beter weet wát je doet. Met softskills leer je hoe je je persoonlijk en sociaal verder kunt ontwikkelen, waardoor je maximaal resultaat uit jezelf en je omgeving kunt halen. En daarmee dus ook hoe je die hardskills nou zo goed mogelijk inzet. Maar wélke skills leer je nou eigenlijk precies? Nou, dat is maar net wat jíj nodig hebt! Lees hier alles over de Skillmenukaart!

Vijf categorieën

Bij Skillmenu onderscheiden we vijf categorieën: hardskills op vier verschillende terreinen en eentje voor de softskills. Allemaal hele korte microtrainingen, waarmee jij de beste combinatie voor jouw specifieke situatie kunt maken. Dat je alleen dát eruit pikt wat je écht nodig hebt. Waar je dan aan moet denken?

Hardskills in Logistiek

Van basiskennis in de logistiek en voorraadbeheer, tot logistieke ondersteuning, operationele logistiek en orderverzamelen: het is er allemaal, voor iedereen. Voor verhuizers bijvoorbeeld de beste til- en draagtechnieken, magazijnmedewerkers leren over de verschillende orderverzamelsystemen en inkoopmedewerkers over procesbeheersing.

Hardskills in Transport

Een belangrijk onderdeel van logistiek is transport. Daarom heeft Skillmenu ook korte modules over bijvoorbeeld vrachtbrieven, documenten in het magazijn, rit- en routeplanning, en wetgeving en douane. En ook voor transportmanagement ben je bij ons aan het juiste adres. Alles omtrent douane en vergunningen, transportplanning in het binnen- en buitenland, en wat dacht je van bedrijfsvoering?

Hardskills in Office

Ook in de categorie ‘Office’ bieden we verscheidene trainingen aan. Van inkoopmethodieken en het inkoopproces, tot beroepsgerichte communicatie en het schrijven van plannen. Maar je kunt ook alles leren over kwaliteitsconcepten en zorgystemen, waarmee je zorgt voor kwaliteitsbewaking op de werkvloer. Voor optimale groei van je bedrijf volg je één van onze marketing-trainingen, en met de social media-training weet je hoe je dit medium in kunt zetten in de communicatie met je klanten.

Hardskills in Management

Een goedlopend bedrijf staat of valt met effectief management. Leer plannen en organiseren, en ontdek hoe je het beste uit onderhandelingen haalt. Ook op het gebied van financieel management kun je specifieke trainingen volgen: leer bijvoorbeeld alles over kengetallen en de bedrijfsadministratie. Tot slot bieden we verschillende trainingen aan op het gebied van personeelsmanagement, zodat jij door bijvoorbeeld ‘Gesprekken voeren’ en ‘Functioneringsgesprekken’ het maximale uit je team kunt halen!

Softskills

Skillmenu heeft voor ieder wat wils. Naast meer dan 70 hardskill-trainingen, bieden we ook softskill-trainingen aan. Dat zijn de zes belangrijkste vaardigheden, op twee niveaus: Basis en Verdieping. Als eerste is daar de onmisbare module ‘Zelfinzicht’; zonder reflectie geen groei! Daarnaast ‘Besluitvaardigheid’, ‘Ondernemend gedrag’ en ‘Innovatief gedrag’. Tot slot nog ‘Samenwerken’ en ‘Klantgerichtheid’. Je kunt deze softskills combineren met de eerder genoemde hardskills. Zo is het effect dubbel zo groot. Superskills, dus! Want dan weet je niet alleen wát je moet doen, maar ook nog eens hoe en waarom. Dat maakt je werk beter én leuker! Dus pak de menukaart er eens bij en kijk waar je zin in hebt – wat bij jou past. We nemen graag jouw bestelling op zodat je meteen aan de slag kunt. Wil je dat we even met je meedenken? Neem gerust contact op voor meer informatie!

Deel dit bericht op:

Meer blog

De meest gestelde vragen over… hardskills en softskills

Wat is nu precies het belang van hardskills en softskills? Wij leggen het je uit.

Meer info

Bijscholing zonder lange leertrajecten? Het kan!

Medewerkers bijscholen zonder lange leertrajecten en mét gemotiveerd personeel? Skillmenu maakt het mogelijk!

Meer info

‘Ik kon mijn werknemers moeilijk motiveren’

Logistiek manager Frits wist niet hoe hij zijn werknemers moest motiveren zicht verder te ontwikkelen… Lees hier hoe Skillmenu hem heeft geholpen!

Meer info

‘Met NLQF weten medewerkers wat ze waard zijn’

‘We vinden het belangrijk dat werknemers weten wat ze waard zijn’ – Medeoprichter van Skillmenu Claire vertelt hoe NLQF-niveaus aan de trainingen zijn toegekend.

Meer info

’Ik was huiverig om mezelf te ontwikkelen’

Marjolein (28) werkte langere tijd als orderpicker in een magazijn. ‘Ik was voornamelijk bezig met het verwerken van binnenkomende en uitgaande orders.

Meer info

‘We streven naar toegankelijke zelfontwikkeling’

Wat maakt Skillmenu uniek? Mede-oprichter Claire vertelt over hardskills, softskills, micro-trainingen en het leerling-volgsysteem!

Meer info

‘Met Skillmenu kun je jezelf ontwikkelen’

Adviseur Gerard (67) is al vanaf het begin betrokken bij de oprichting van Skillmenu: dé manier om jezelf te ontwikkelen. Lees hier zijn verhaal!

Meer info

‘Softskills zijn ontzettend belangrijk’

Hoe belangrijk zijn softskills in de logistiek? Lees het het verhaal van mede-oprichter Iris!

Meer info

Reviews

‘Wij deden mee aan een pilot van Skillmenu. Hierbij boden we onze medewerkers micro-trainingen aan waarbij ze praktische vaardigheden leerden en onderhielden. Hiermee verdienden ze studiepunten, die ze in konden wisselen voor certificaten. Bovendien combineerden we de micro-trainingen met interne praktijkdagen. Dit zorgde voor een optimaal resultaat. De positieve uitkomst van de pilot heeft ertoe geleid dat Skillmenu niet meer weg te denken is bij ons bedrijf!’

- UTS Verkroost

‘Het gros van ons personeel is praktisch opgeleid, en heeft weinig baat bij grote lappen tekst of lange lesdagen. Met het laagdrempelige Skillmenu kunnen medewerkers eenvoudig hun vakkennis bijhouden en ontwikkelen. Daarnaast geven we ze de kans om aan hun persoonlijke groei te werken met behulp van zelfreflectie. Zo help je je medewerkers verder!’

- De Klok Logistics

‘Kennis en ontwikkeling zijn belangrijke aspecten om de medewerkers te laten groeien in hun vakgebied. Onlangs heb ik kennis mogen maken met het allernieuwste op dit gebied en dat is zeer goed bevallen. Het heet SkillMenu en is een zeer laagdrempelige manier om jezelf of jouw medewerkers kennis- bij te brengen of bij te spijkeren in o.a. het vakgebied logistiek. Behalve dat het laagdrempelig is, is het ook nog eens zeer vriendelijk geprijsd. De geboden opleidingsmogelijkheden zijn makkelijk te volgen op ieder moment en kunnen zowel op de telefoon, tablet als op de computer gedaan worden. Neem een kijkje op de site en sta versteld van de mogelijkheden!’

- De Klok Logistics